mandag 13. april 2015

Ovnsbakte Hama-perler


Det har vært en nydelig påske i år, men vi har tilbragt mye tid inne. Kranglevorne barn og slitne voksne gjorde at vi ikke orket å ta opp kampen med ungene for å komme oss ut.
Lørdagens planlagte tur endte med over en times grining for de ville heller bygge lego. Først da vi gav etter og sa at det ikke ble noen tur steg humøret.
Mandagens tur ble så som så (Vill-duer).
Tirsdagen sa de at i dag kunne vi gå på tur, men da sa mor nei for hun ville ikke ødelegge det skjøre øyeblikket uten krangling.
Onsdagen kom vi oss en liten tur til Mariaskogen sammen med venner. En koselig liten plass i skogen hvor det er satt opp gapahuk, føyser og klatremuligheter av tau og tre. Det blåste litt kaldere i skogen enn mor hadde regnet med, så vi var ikke så lenge, men vi hadde det veldig kjekt.
Resten av påsken skulle mor på jobb, og det var faktisk helt greit!




Men noe har vi måtte finne på inne også når de trengte pause fra film og legobygging. Dette tipset kom jeg over på en side på Facebook, men i iveren etter å komme igang glemte jeg altså ut hvor jeg fant det!


Iallefall, helt vanlige Hama-perler settes på bakepapir på et stekebrett med hullet opp. Dette er ikke lett med ivrige hjelpende hender! Og føtter! Første fullstablede brett fikk et dunk og alle perlene veltet!
Det var uansett vanskelig å stable på et brukt bakepapir så vi fant et nytt i andre forsøk.


Stekes i steikeovnen på 200 grader. Perlene smelter og blir flate i løpet av bare noen minutter, så det er lurt å holde seg i nærheten!



De er ikke like tålmodige som mammaen når det kommer til hobby, men de synes det er like kjekt mens det står på.
Prosjektet tok tre dager, og mor måtte ferdigstille armbånd til guttungen,


 og smykke og armbånd te litlejenta!








2 kommentarer:

  1. Guttungens armbånd ble jo med oss på fjellet og han var kjempestolt. Flott var det :)
    Klem fra meg

    SvarSlett
    Svar
    1. Det hadde han grunn te for han perla ein god del av armbåndet sjøl. Men nå har han visst glømt det ut!

      Slett