søndag 20. april 2014

Påsketurene

Da jeg fikk barn gikk jeg til innkjøp av uteklær for jeg skulle selvfølgelig ha unger som kunne være ute i all slags vær, og da måtte jo jeg være et forbilde. Den filosofien har ikke holdt stikk denne vinteren hvor vi har regnet og blåst vekk her på vestlandet.
Derfor var det ekstra godt å komme seg ut på tur igjen i det nydelige påskeværet!
Langfredagturen gikk til Speiderplassen på Åkra.
At det var minusgrader i vindkastene prøvde jeg å ikke la meg merke med! 
Det aller første vi så var to helt nyfødte lam ute på marka, lammene var fremdeles knyttet til moren med navlestrengen. Jeg prøvde å ta bilder, med to forskjellige kameraer faktisk, men når jeg skulle se på dem hjemme var bildene vekke. Jeg tror kanskje det var naturens måte å fortelle meg at også dyrene har krav på respekt for privatlivet!
 På veien tråkket guttungen i hundebæsj, og måtte vaske det av i en pytt. Litlejenta, som alltid må gjøre likt som broren, måtte også vaske støvlene i pytten, for som hun så fint sa: "eg o trø i hundavovvov"!
Makker er veldig populært for tiden, og selvfølgelig fant vi noen på veien! 
Egentlig trenger vi ikke gå lengre enn bedet utenfor døra vår for å finne makk. Helt greit for meg, helt til jeg hørte litlejenta: "mamma, eg pytta på makken"! At det ikke er lov å spytte på dyr er helt uinteressant, for hun spyttet jo ute og det er eneste plassen mor har sagt at det er lov å spytte!
På vei hjem plukket guttungen masse gule blomster som jeg og pappaen skulle få i belønning. Ikke vet jeg hva vi belønnes for, men noe har vi nok gjort rett!
Litt innelek ble det også, og i dag var det mine gamle dukkeklær som var gjenstand for oppmerksomhet, om enn i en ny bruksform. Denne dukkekjolen fikk nytt liv som lue, og jeg synes den ligner mistenkelig på den offisielle OL-luen. Mamma, jeg tror du var forut din tid da du strikket denne kjolen, og at du laget opprinnelsen til OL-luen!
Litt tid til hobby har det også blitt. Vi ble ganske mettet på hobby rundt juletider i fjor og trengte en lengre pause. Hobbyseansen nå fortalte meg at vi godt kan utvide den pausen en stund til! Hvordan får de det til i barnehagen, egentlig?
Påskeaften ble det strandtur til Åkrasanden. 
Sydentemperaturen manglet, men hadde det vært opp til ungene tror jeg nok de hadde badet!
For at ungene ikke skulle bli aldeles klissvåte trakk vi opp på tørrere grunn i en barnehage like ved. Det er litt av en utsikt disse barnehagebarna kan glede seg over daglig!
Påskeaften er også høydepunktet når det gjelder påskesnop. Vi har ingen tradisjon for å gjemme påskeegg, men vi har helt klart tradisjon for å spise påskeegg!
Første påskedag, den varmeste og fineste dagen så langt, reiste vi ut på hytta på Feøy (Føynå) for å besøke bestemor og oldemor. 
Det var to spente unger som gledet seg til å ta båten!
 
Vi stod selvfølgelig på ute på dekk hele turen for å få med oss alt!
 
Øya er mer eller mindre bilfri, men ett trafikkskilt har de på plass! Det kryr av padder mot høsten, noe jeg var rimelig hysterisk for da jeg var mindre. Nå synes jeg de har sin sjarm, og jeg kan til og med holde dem!
Synet av hytta er noe av det vakreste for meg, og bringer mange gode minner! 
Her ute har vi det på den gamle måten, kun innlagt kaldt vann og utedo! Og sånn liker jeg det egentlig (bortsett fra vepsen og edderkoppene som også liker seg på utedoen)!
Trillebåren kan brukes til så mangt; for eksempel solseng,
eller vogn!
Skulle de små gått selv er jeg ikke sikker på om vi hadde rukket båten hjem!
Sol og frisk sjøluft kan slite ut noen og enhver, litlejenta sovna sittende ute på dekk, og i bilen hjem sov de begge. Merkelig nok ville ingen sove da de kom hjem!
Jeg gleder meg alltid til påske, men jeg liker også hverdagene og er fornøyd når påsken er over. For hvert år øker påskeeggsamlingen, i år er intet unntak!